Første 11-kamp for Jenter 1999!

Neste år skal disse jentene starte med 11-fotball.  Dette er veldig annerledes enn 7- fotball.  Mye mer samspill og forståelse av roller på banen er nødvendig for å få resultater.

10.4.2012

Bak fra venstre:  Liva Thiis, Tora Andersson, Elise Rongve, Eirun Sandvin, Maren Eline Syse Melkeraaen, Siri Lekve, Elin Fadnes, Åse Haugland, Julie Hustveit, Marthe Sandal og Sunniva Eike

 
Foran fra venstre: Ane Hauge, Lena Frøystein, Karina Pedersen, Kristin Hagen, Henriette Helland, Stine Tvedt, Marte Tuppsjøen, Hilde Eikeland
 
Helt foran er Solvår Stengårdsbakken.

Derfor er det avtalt 2 treningskamper mot Rosendal for å øve litt i høst før alvoret begynner til våren.

Oddajentene har hele 22 spillere i troppen, og derfor har trenerne Marianne Lekve og Hansemann Helland lagt opp til følgende måte å avvikle kampen på:

De første 15 minuttene av første omgang spiller de samme 11 spillerne.  Så byttes alle utespillerne ut etter en liten pause. Så ble dette gjentatt i 2 omgang.  Da blir det nok lettere for jentene å finne et samspill, for det er ikke lett dersom det må byttes ut 2 og 3 spillere i slengen.  Før kampen hadde trenerne samlet alle sammen i et klasserom og Marianne tegnet og forklarte hvordan de måtte forholde seg til den store banen.

Dette hadde hun tydeligvis lykkes godt med, for når kampen starter er det tydelig at jentene har oppfattet hvor på banen de skal være. Forsvaret henger godt sammen i en linje og det er passe avstand til midtbanen.

Begge lagene viser at dette er nytt og uvant, og de første minuttene foregår stort sett på midtbanen uten de store sjansene.

Det er Kristin Hagen som får æren av å score kampens første mål. Det er kollektiv god jobbing av 4-5 spillere som gjør at Kristin ender alene med keeper.  Det har Kristin gjort mange ganger i 7-fotball også, og hun setter ballen kontrollert bak Rosendalkeeperen.

Rett etter er det Rosendal sin tur, og den første 15 minutters omgangen ender med 1-1.

Den neste bolken begynner også med ballen mye på midtbanen. Etter 5 minutter er det Rosendal som tar ledelsen 2-1.

Bare 3 minutter etter er det klart for 3-1.

Resten av 15 minutters omgangen går uten at det scores flere mål.

Etter pausen er det de samme spillerne som startet første omgangen som er på banen igjen. God innsats, etter en stund har Åse en stor sjanse etter godt samspill mellom mange av jentene.

Rett etter er det Lena som fyrer av et skudd uten resultat.

3-2 kommer når Kristin igjen er alene gjennom.  Ballen går i mange trekk mellom Siri, Lena og  Karina før Kristin bryter gjennom forsvarslinjen til Rosendal og scorer. 

I siste delen av kampen klarer Rosendal å score 3 ganger slik at sluttresultatet ender med 6-2 til gjestene.

Solvår i målet har en flott redning midt i omgangen.

Jentene klarer seg godt på banen og innsatsen er god av samtlige spillere. Jeg synes de gjennom hele kampen har vist at de har skjønt samspillet mellom lagdelene.  Det er kanskje den største forskjellen mellom 11- og 7-fotball.

Dette lover godt for neste sesong!

Det er avtalt enda en kamp mot Rosendal, da blir det bortekamp for jentene fra Odda.

 

Referent Kåre Frøystein

 

 

Relaterte linker