G16-1: Her scorer Julian mot Brann

Brann-OFK 2-3. Det er ikke ofte et lag fra Odda fotballklubb slår Brann. I dag var det pay-back time for 10-1 tapet i vinter.

25.6.2012

Herlige prestasjoner fra samtlige spillere. Men spesielt keeper Gitle Brekke gjorde en strålende kamp i dag! Han hadde flere kvalifiserte redninger og det var herlig å se gutten stråle etter kampen.

1. divisjon i Hordaland har mange gode lag, og i vår har våre gutter variert fra strålende til helt nede i kjelleren i prestasjoner. De to siste kampene har endt med 4-1 tap for Fyllingsdalen og Tertnes, og disse lagene er plassert på nedre halvdel av tabellen. I de kampene har ikke guttene fra Odda klart å vise hva de er gode for.

Derfor var det strålende i dag med denne prestasjonen. Vanligvis har Brann stilt med et lag bestående av to år yngre spillere i denne divisjonen. 1996-spillerne deres har spilt i juniorserien for Brann.

Før denne kampen hadde vi lagledere en samtale med Morten Johansen fra 1998-laget. Han fortalte at klubben hadde bestemt seg for at de ville sikre Brann en plass i høstens førstedivisjon for laget.

Derfor stilte de med de aller beste spillerne sine, med unntak av en god midtstopper og en midtbanespiller.

Derfor var forventningene våre lave før kampen startet, for i mars spilte vi mot dette laget i kvalifiseringen til NM cupen. Og fikk fortjent stryk 10-1....

Kampen starter godt for Odda. Etter bare 2 minutter har vi en stor sjanse. Ballen glir godt mellom spillerne og innsatsen er upåklagelig. Ballen gjenvinnes hele tiden og det skapes halvsjanser.

Etter hvert tar Brann over banespillet, og etter 15 minutter har Brann en stor sjanse. Et innlegg foran målet til Gitle stusses videre, men heldigvis over målet. Rett etter er det Odda som har en stor sjanse, men keeper redder. Ikke lenge etter det det Per Patterson som får ballen etter at Erlend Brekke og Julian Brekke har sentret seg fremover langs kanten. Per sender avgårde et godt skudd som keeper gir retur på. Han er selv våken på returen men keeper klarer å holde den.

I det 25 minuttet får Bjørn Terje Storhaug gult kort etter en hard takling.

0-1! God kjemping og fint spill på høyrekanten setter opp Per fra 20 meter. Venstreslegga til Per er nådeløs og han gir en fortjent ledelse til bortelaget!

I det 32. minuttet har Brann fått frispark fra ca 20 meter. Ballen slås i en fin bue over muren og er på vei i nota, men Gitle har hørt på Halvor Skare og referenten og er flink til å ta et steg før han kaster seg, og han rekker bort på skuddet! Strålende redning av Gitle!

Bare et par minutter etter vartet Gitle opp med nok en flott redning. Han er i støtet i dag.

Rett etter er det klart for 2-0 til bortelaget. Etter mye klabb og babb i Brann sin 16-meter går ballen i en høy bue inn til Kristian Ohma som header fint ned til Julian som enkelt setter den i mål. Nydelig lagspill!

Lagene går til pause og Brann er rystet. Etter pausen har de lagt om til 3-5-2 formasjon og setter Odda i press. Men i dag er samspillet mellom forsvaret og midtbanen er slik det skal være. De ligger tett sammen og nekter Brann rom. Brannspillerene begynner å bli frustrerte og kjefter på hverandre.  Godt nytt for Odda!

Etter bare 6 minutter av omgangen er det Julian som kan sette sitt andre for dagen etter at Martin Paulsen, Kristian og Halldor Espe har hatt noen fine kombinasjoner på venstrekanten. Til slutt er det   Kristoff som legger et innlegg på bakerste stolpe som Julian enkelt kan putte!

Wow, dette er sterke saker!

Men vi er ikke lenge i paradis. Mange oddinger er møtt fram på Nymark i dag, blant annet 4 jenter fra 9. klasse som har vært på shoppingtur til Bergen. De avslutter med kamp og er entusiastiske supportere.

Det blir 3-1 når forsvarspillet for en gangs skyld blir litt tamt. Sliter med å klarere, og når det i tillegg blir lite press på ballfører får han god tid til å prikke inn et utagbart skudd bak Gitle.

Rett etter er det klart for 3-2.... Balltap på midtbanen etter at vi er på full fart fremover med midtbanespillerne gir en gyllen sjanse til Brann. De utnytter den effektivt. Ballen går fort fremover i lengderetningen og forsvaret vårt er sjanseløse på å hindre mål. Spissen setter ballen pent til venstre for en sjanseløs Gitle i målet.

Nå blir det virkelig spennende å stå på sidelinjen. Skal det gå skeis etter så flott spill og så fine mål?

På tross av beinhardt press klarer Endre Frøystein, John Sørsand Graue, Fredrik Andersson og Bjørn Terje Storhaug i godt samarbeid med midtbanen å hindre flere scoringer.

Det er slike kamper og slikt spill vi VET guttene kan, og det er godt å se at de kan prestere i denne knalltøffe øverste divisjonen i Hordaland. På tross av denne seieren er vi i overhengende fare for å rykke ned. Hele 5 av tolv lag rykker ned, og før siste kampen ligger Stord håpløst fortapt med 1 poeng, mens Odda sammen med hele 4 andre andre lag har 10 poeng. Dermed er det nødvendig med seier mot serietoer Nymark neste lørdag for å klare å holde seg i 1. divisjon.

Klarer guttene våre å prestere på dette nivået som de viste i dag kan de absolutt klare det.

Før kampen i dag sa vi til dem at dersom de klarte seier eller uavgjort skulle de få gratis mat på McDonalds etterpå. Og det var en fornøyelse å dra kortet for 13 flotte gutter i Åsane!

«Fullt fortjent seier til dere» var de flotte ordene fra Brann sin benk etter kampen.

Dermed ble det en deilig tur hjem igjen til Odda!

Referent Kåre Frøystein

Fra Brann kampen