G16-1: Os og Emil best!

Det ble stortap for oddaguttene mot et godt Os-lag anført av vår egen Emil Halver.

13.5.2012

G96: Os og Emil best!

Alt i alt var det selvfølgelig en fortjent seier når sifrene til slutt ble 10-3 til bortelaget.

De var et velspillende og godt lag som var flinke å putte ballen der den hører hjemme i fotball.

Likevel var det noen lyspunkter å spore i dagens stortap. To flotte scoringer av Erik og Julian, begge på langskudd varmet.

 

Starten på kampen kunne ikke vært verre enn den ble:

Allerede etter 3 minutters spill kan Emil Halver sette ballen i nota etter en retur fra Gitle Brekke i målet. Før det hadde Odda vært godt med i banespillet.

Og det var oddingene i fortsettelsen etter kalddusjen. Men etter 10 minutter kommer baklengsmål nummer to. På en corner til Os kommer ballen på bakerste stolpe, og her er det mange i forsvaret som må ta et felles ansvar for at angriperen får gå ganske så alene opp og stange ballen i mål.

Og bare tre minutter senere er det 3-0!

Guttene våre får det ikke til i dag. De som vanligvis står frem og nesten aldri gjør dårlige kamper kommer liksom ikke inn i kampen.

21.minutter: Et billig idømt frispark på 16 meter ender i mål fra Emil Halvers utsøkte skudd som går rundt muren.

Noen minutter senere blir det en redusering når Odda har innkast på høyre side på Os sin banehalvdel. Ballen ender hos Erik som på flott vis sender et duppende skudd fra hjørnet av 16 meteren. Den stryker over keepers utstrakte hender og rett i mål. Etter dette har Odda en god periode og jager enda en redusering. Kristoff har en god sjanse når han spilles alene gjennom. På en normal dag setter han slike sjanser, men ikke denne gangen.

Rett før pause er det Kristoff som igjen er på farten på venstre siden. Han legger ballen fint inn foran mål, men det er ingen der som klarer å ekspedere ballen i mål.

I angrepet etter dette får Os en straffe når Emil rutinert dribler helt på dødlinjen og blir tatt av en oddaforsvarer. Mange av tilskuerne mente det var en billig straffe, men den som var nærmest hendelsen utenom spillerne sa det var riktig.

Dermed ebber 1. omgang ut med 5-1 ledelse til gjestene fra Os...

Rett etter pause kan Emil Halver sette sitt 3. mål for dagen på et flott langskudd fra 25 meter.

Så er det klart for dagens fineste mål. Det er Martin Paulsen som sender en pasning a la Paul Scholes fra midtstreken til motsatt 16-meter hjørne til Julian Brekke. Han har et flott mottak der han lurer av forsvareren sin, og banker ballen i en flott bur rett i vinkelen. Keeperen har ikke sjanse til å nå den.

Etter 18 minutter av 2. omgang har Os en flott scoring. Ballen går fint mellom mange spillere helt fra eget forsvar. Klikk-klakk fotballen ender som et gjennomspill på 16 meter som Os-spilleren ekspederer flott bak en sjanseløs Gitle i målet.

Det ropes ofte fra tilskuere at «Corner er mål!», og det tilropet lever guttene fra Os opp til. En godt slått corner ender på hodet og rett i mål...

Sverre Lekve pynter til 3-8 når han ekspederer innlegg fra Erik Tjelle i nettet.

Så blir det 3-9 før Os fastsetter resultatet til 3-10 på NOK en corner. Kort variant denne gangen som Emil slår hardt inn i feltet langs bakken. Denne går til en medspiller som enkelt kan score.

Selv om det er stygge sifre føler jeg ikke at Os var så mange mål bedre enn oss. Noen av målene var billige, og det er vanskelig å komme tilbake etter 3-0 i fleisen etter bare 15 minutter. Guttene kommer sterkere tilbake i neste kamp er jeg sikker på.

Mange spillere var veldig opptatt av å kjefte og klage på dommeren i dag. Det resulterte i et gult kort til John Graue Sørsand. Vi må lære at det lønner seg ikke å være for opptatt av dommeren og konsentrere oss om det som vi kan gjøre noe med...

Alt i alt: Os var det beste laget og fortjente seieren. Det var et sympatisk lag, både ledere og spillere.

 

Referent: Kåre Frøystein

Relaterte linker