Stortap i semifinalen

Søndag var Oddas G96 lag klare for semifinale mot Brann i Telenor Cup 2012. Det ente med stortap.

13.3.2012

Fotballleksjon i Bergen

Brann er gode. Brann er best.

Iallefall i semifinalen i Hordaland om retten til å være med i NM for Gutter96. Søndag 11 mars reiste Odda FK sitt gode 96 lag til Bergen for å måle krefter med Brann.

Det er jo klart en stor forskjell mellom rekrutteringsgrunnlaget for Brann og Odda. Og når Brann de siste årene har begynt å satse på ungdomslag er det vanskelig å spille mot dem. De beste spillerne fra bergensklubbene blir hentet inn til Brann. 5 kretslagsspillere i 96 klassen og 2 fra 97 og 1 fra 98-årgangen borger for god kvalitet.

Og det var det. De trillet ball i forsvarsfireren som Barcelona og Manchester United gjør det.

Dette lokket frem våre gutter som aldri har møtt lag som spiller slik. Oddaguttene jaget etter ballen høyt i banen og det gjorde at avstanden mellom midtbane og forsvarsfirer ble helt feil. Når det i tillegg ble gjort personlige feil fra mange spillere ble det ikke lett.

Brann scoret sitt første mål bare 8 minutter. Surr og «tellefeil» i forsvaret gjorde det enkelt å score.

Brann er klart best og våre gutter stiller med høye skuldre og klarer ikke å få i gang eget spill.

Dermed blir vi gående mellom ballsikre bergensere hele tiden, og dersom vi klarer å snappe ballen fra dem blir det en klarering rett i forsvaret til motstanderne som igjen kan male videre.

Etter 22 minutter er det klart for 2-0. Gitle redder et skudd, men returen er det bare en Brann-spiller som er våken på og kan enkelt sette inn ballen.

1.omgangen ender med ledelse 4-0 til Brann. Det er tungt å være spiller i dag...

Andre omgang fortsetter med scoringer til Brann. Men innimellom kan tilskuerne se antydning til hva som bor i Odda-laget, men det blir for spedt mot store og sterke motstandere.

Men ikke alle er store.  En av dem er født i 1998 og er fysisk den minste spilleren på banen, men han er god til både å drible og plassere seg og klarer seg meget godt på banen.  Så det er ikke bare størrelsen det kommer an på...

Til slutt er det tosifret 10-0 før Ernst Marius Hetland krangler til seg ballen fra en motstander på 16 meteren. En flott avslutning med venstre foten gjør at Odda kommer på scoringslisten også.

Det som var positivt fra kampen var at spillerne aldri gav opp forsøk på spill, og innsatsen til alle var et heller ingen ting å si på. Tonen mellom spillerne på Odda-laget var også god.  Det skal de ha skryt for!

Før kampen startet har vi tenkte at dette er en test på hvor vi står før seriespillet starter.  Alle har vel regnet med at det skulle bli tøft å møte Brann, men hatt en viss forhåpning om en god kamp.

Når vi snakket med lederne deres etter kampslutt viste det seg at dette laget vi møtte skal spille i juniorserien. Det var  bare i NM for G16 dette laget spiller i egen klasse.

Når vi skal møte Brann i serien om litt over en måned er det 1998-årgangen vi møter.

Og da er vi foreløpig like kloke når det gjelder nivået på motstanderne i serien i vår...

 

Første seriekamp går på kunstgresset på Eide lørdag 14. april kl. 1400.

 

Referent: Kåre Frøystein

Relaterte linker