J14: De forspilte sjansers dag

Etter nesten en mnd. spillefri var det igjen alvor når J14 tok en søndagstur til Stord. Det ble mange sjanser og mål ble det også.

17.10.2012

En spillersugen tropp tok av i vakkert høstvær til en vanskelig bortekamp mot Stord. Sist vi var i sunnhordalandshovedstaden ble det poengdeling. I dag måtte vi vinne for å holde liv i håpet om seriemesterskap.

Vi kommer godt i gang på den store kunstgressmatta. Kommer rundt på kantene flere ganger, men det vil seg liksom ikke. Spissene våre løpes opp på klarer ikke å utnytte sin styrke. Stord skaper lite og det som kommer er vikarkeeper Marte frempå og snapper opp. Vi sliter i duellspillet og vinner få 2. baller, men Stord klarer ikke skape mer av den grunn. Det er målløst til pause.

I andre omgang er vi enige om å være tøffere i duellene og satse på lange baller. Vi klarer nemlig ikke å komme etter med nok folk til å skape farligheter på innlegg fra kant. Det viser seg å funke ganske så bra. 13 åringen Kristin Hagen har hurtighet og teknikk, kommer seg fri flere ganger og er en kostant trussel på lange baller. 10 minutter ut i andre omgang er det nevnte Hagen som er alene gjennom og blir lagt i bakken. Straffen er soleklar. Karoline er sikker og setter 0-1 til høyre for keeper.

Kort tid etter er igjen Hagen involvert. Denne gangen tar hun ballen ned på brystet og banker ballen på topp mot spissmakker Espe Jensson. Hun får endelig hull på byllen og vi er to foran. Nevnte Jensson skal punktere kampen like etter, men Stord har en keeper av klasse og redder mesterlig.

Stord reduserer på en flott skudd fra kant, som Marte er sjanseløs på. Et FIFA 13 mål, sitat Stord benken :-). Vi holder ledelsen inn og tar 3 viktige poeng.

Fortjent seier. En god Stord keeper og et ineffektivt OFK angrep er i dag avgjørende for at det ikke blir flere mål. Ingen av våre dominerer i dag og det blir vanskelig å velge "woman of the match". Kanskje Celine igjen som er en vrien nøtt å komme forbi og rydder opp gang på gang.

Onsdag kommer serieleder Vard på besøk. Møt opp på Eide kl. 19:00 og hei frem jentene til nye poeng. Vinner vi her er vi for alvor med i toppen igjen.

Relaterte linker