NC dag 1: 2 seire og 2 tap for OFK

Da er Norway Cup 2012 i gang. Søndag var alle våre lag i aksjon. Les referater her.

5.8.2012

G14, Odda FK - Hasle Løren 2.

En kamp preget av nærver hos begge lag. Mange feilpasninger og ikke de alt for store sjansene noen av veiene. Det er H/L som tar ledelsen etter at keeper Joachim må ty til ulovlige midler når H/L er alene gjennom og må gi straffe. Heldig som slipper unna kort her. Straffen går i mål og 0-1 til pause.

I andre omgang fortsetter det ujevne spillet og det er heller ikke mange store sjanser. OFK får utligningen på corner, H/L keeperen fomler ballen i eget nett. Nå hr OFK gutta blod på tann. Seiersmålet skal komme. Reidar har funnet seg rom på 12-14 meter og får en fin 45 ut og plasseren ballen elegant i mål. Jubelen står i taket og OFK vinner kampen 2-1.

G14: Reidar prikker inn 2-1

G16-2. Tromsø IL 1 - Odda FK

Som ventet en knallhard kamp for OFK sine 15 åringer. Tromsøs 16 årunger ble flere nummer for store på alle måter. Guttene skal ha for å holde humøret åpent selv om det ble 9-0 til gutan. Ellers rapporteres det at guttene storkoser og vinner 9-0 på det sosiale. Uavgjort der altså.

G16-2: Lagbilde

G16-1. Odda Surnadal 0-1

Opprinnelig var vi oppsatt mot et nigeriansk lag ved navn Deen Debby,

men de ble erstattet av Surnadal fra Møre.

Surnadal var et «Kick and Run» spillende lag som oddagutten skapte et titalls sjanser mot. Men noen ganger er fotball et rart spill som gir rare resultater. Det motstanderne skapte av sjanse var på høye baller fremover.  De fleste ble ryddet opp i av et for dagen godt Oddaforsvar.

I første omgang talte jeg 5-6 gode sjanser til Odda. I tur og orden kom Kristoff Hennig, Julian Brekke og Erlend Brekke til gode sjanser men ballen endte utenfor på alle. Første omgangen var totalt dominert av Odda. Innsatsen var på topp, og tidvis spilte laget god fotball på en ujevn og vanskelig bane på Bjølsen.

John G. Sørsand hadde et stolpeskudd fra 25 meter som keeper ikke reagerte på, og bare tilfeldigheter gjorde at ikke returen ble satt i mål av en av spissene.

For en gang skyld hadde vi også linjemenn på kamp, og den engelsk/tyske dommertrioen gjorde en god kamp der de blåste for det de skulle for begge lag.

I andre omgang tok guttene et gir til og leverte tidvis flott fotball der ballen gikk hurtig på en touch fremover. Erik Tjelle kom til avslutning uten resultat etter et flott veggspill med Kristian Ohma.

Cirka halvveis ut i andre omgang får Surnadal frispark rundt midtbanen på sin venstre side. Ballen blir som vanlig slått høyt inn mot mål, og denne gangen får den en vakker bue der den sniker seg over Gitle Brekke i mål og rett inn under tverrliggeren. Surt!

Etter dette girer oddaguttene enda et hakk og leverer flott fotball som skaper mange sjanser. Referenten var ikke i modus til å få med seg alle, men noen av dem var:

Endre Frøystein har en god og hard heading på en corner som tilfeldigvis treffer rett på keeper, alle andre steder hadde dette gitt scoring. Samme spiller fikk en god sjanse til etter en corner der han gjenvant ballen rett utenfor 16 meteren og avanserer forbi et par spillere. Skuddet blir fra venstre fot og stryker rett utenfor.

Kristoff blir sendt gjennom av Julian, og er alene med keeper. Normalt setter Kristoff slike sjanser, men denne gangen blir det et lompeskudd som går utenfor.

Erik har et godt forsøk men skuddet går også utenfor her.
Bjørn Terje Storhaug sine lange innkast skaper noen halvsjanser også, men det vil seg ikke i dag...
Det er to kamper igjen å spille i innledende gruppespill, og dersom guttene spiller like godt som i dag kan det godt bli to seire og videre til A-sluttspillet.

Laget kan gå med hevet hode etter en flott kamp som dessverre endte med et surt ettmålstap!

Referent g16-1: Kåre Frøystein

G16-1: Fredrik Andersson legger frispark inn i feltet

J14: OFK - Hadeland KFK 2

Hadeland KFK 2 stod på motsatt banehalvdel i den viktige førstekampen av gruppespillet under årets NC. Vi visste lite om motstanderen så vi hadde giret oss opp som vi pleier. Vi styrer kampen totalt og valser over motstanderen. Leder 3-0 til pause men burde hatt det dobbelte, minst. I andre omgang er vi fortsatt det førende laget og putter på ytterligere to mål og vinner fortjent 5-0.

Vi gjør ingen stor kamp, det blir ofte som det blir når laget på motsatt halvdel er såpass svakt. Hannah i mål var ikke borti ballen i første omgang, mens Kine, som stod i andre hadde en strålende redning.

Målscorere: Karoline (2), Kristin EJ (2) og May

I dag venter Santa Tecla fra El Salvador. Her har jentene selv forfattet et brev og vil overrekke en gave til samtlige spillere. Vi gleder oss til å møte et utenlandsk lag.

J14: Happy winners, 5-0

Jarle Øvsthus

Følg oss direkte på facebook: link her