Norway Cup over for 3 av 4

Sluttspill betyr vinn eller forsvinn. Noen ville mer, andre hadde uflaks. Les alt fra dagen på Ekeberg

5.8.2012

G14: OFK - Skiold (ikkje Skjold der altså) 1-2 eeo.

Det måtte altså ekstraomganger til for å kåre en vinner i 1/64 finalen for våre smågutter på 14 år. Det var OFK som kom best i gang og tok ledelsen tidlig. Sondre Ohma får stjernetreff fra 30 meter og ballen daler over fingertuppene til Skiold sin keeper. Resultatet står seg til pause.

I andre omgang er Skiold det førende laget og presser på for utligning. Odda spilles langt bakpå og makter ikke å flytte laget opp i banen. Men de får allikevel en gyllen mulighet til å doble på frispark like før slutt. Keeper må gi retur, og vi setter returen i mål, dommeren blåser av for offside og målet annuleres. Merkelig avgjørelse???

På overtid får Skiold utligningen de trenget og kampen går til goalden goal. Der avgjør Skiold på et fint angrep og vinner. Surt tap men hederlig innsats av G14 som også har 5-6 12 åringer på laget.

 

G14: Fra dagens kamp

J14: OFK - Fjellhamar 3-1

1/16 finale og ukjente Fjellhamar som motstander. Vi var innstilt på at det hele måtte kjempes i havn. Vi er det førende laget, men det er vanskelig å spille ball på bane 19, kanskje den dårligste banen på hele Ekeberg. Vi tar ledelsen midtveis i omgangen. Fjellhamar må ty til ulovlige midler når Karoline er på tokt, legges i bakken på 19 meter. Kristin EJ har skuddfot gutta kan misunne og hamrer ballen i nota. Vakker. Samme jente spiller fri av Karoline like etter, runder keeper og er som vanlig sikker i slike situasjoner. 2-0 til pause.

I andre omgang er det Espe Jensson som vil mer. Igjen er det Karoline som spiller fri den jenta med målteft, 3-0 og vi har dette i vår hule hånd. Fjellhamar reduserer minutter før slutt slik at det hele endre 3-1.
Nå venter knallgode Vadmyra til 1/8 finalen i tordag formiddag. Men vi har troa, med disse jentene kan alt skje!

 

J14: Såååååå glad

G16-2: OFK - Kolvereid 1-5

Det er nok det sosiale som vil huskes for den trivelig 97 årgangen til OFK. I dag var fokus på at alle skulle få spilletid og delta på lik linje. Laget kommer tidlig unna og det står hele 0-5 til pause. I andre omgang er det Erlend Stueland som reduserer på straffe. Dagen ble avsluttet på Tusenfryd for gutta :-)

Trist sorti mot Rørvik for G96

 

Onsdag 1. august kl 0900 var det klart for 64. dels finale mot trønderlaget Rørvik.

 

Dette laget hadde kommet til A-sluttspillet som beste toer i sin gruppe.

 

Vi møter et godt lag i dag, riktignok er de ikke et veldig spillende lag. Men de tar igjen på guts og innsats.

De første minuttene av kampen tar de luven av oddaguttene ved å være tett på og harde taklinger. Vi har en tendens til å komme for sent inn i taklingene gir motstanderne altfor god tid med ballen.

Likevel er det Odda som har den første store sjansen. Julian kommer til dødlinjen og slår 45 grader ut til Kristian Ohma. Kristian gjør en god avslutning med bredsiden, men uheldigvis treffer han den eneste forsvareren mellom han og målet. Et flott angrep!

Etter 15 minuter er det Kristoff Hennig som legger innlegg til Julian, men ballen kommer litt for høyt til at Julian kommer over den.

Rett etter er det 1-0 til Odda!

Martin Paulsen skyter fra rundt 20 meter, keeper redder skuddet, men Kristian er våken på returen og setter den i mål.

G16-1: Kristian gratuleres

Etter scoringen er det Odda som dominerer, og hjertepumpa går litt roligere for oss på sidelinjen.

I starten av andreomgangen er det fremdeles Odda som har en slags kontroll på kampen, og vi øyner et visst håp om en scoring til.

Laget har satt seg, og det blir bedre og bedre spill i en periode.

Men hvor lenge var Adam i Paradis? John G. Sørsand lager et litt unødvendig frispark helt ved sidelinjen og på tross av at ballen var ute til kast i det forseelsen ble gjort dømmer dommeren frispark for Rørvik. Og her er de i sitt ess. Ballen blir slått høyt inn i feltet, Gitle Brekke i målet har solen rett i øynene og både med og motspillere foran seg. Dermed ender ballen i mål, og vi er like langt.

Med dette målet overtar Rørvik kontrollen i spillet. Våre spillere klarer ikke å svare på motstandernes fysiske fotball, og klarer ikke komme i gang med det gode spillet de har vartet opp med i de 3 andre kampene i Norway Cup. Midt i andre omgang blir det corner til Rørvik, og igjen viser de dødelig effektivitet. Ballen ender midt i straffefeltet og det blir rene pingpongen der ballen går mellom våre og deres spillere. Vi klarer aldri å klarere skikkelig og 2-1 er et faktum. Men våre spillere skal ha det at de prøvde skikkelig å få klarert ballen i denne episoden.

Vi klarer aldri å ta igjen denne ledelsen, og Rørvik drar ned tempoet i kampen med mange bytter og knallharde taklinger.

Rett før slutt har Kristoff fått ballen på kanten av 16 meteren og drar et par finter og er på vei gjennom alene med keeper. Han takles, og får frispark. Dette prøver Martin Paulsen et skudd som ender i ingenting. Fra min posisjon på sidelinjen ser jeg ikke om det er innenfor eller utenfor, men oddaspillerne protesterte på avgjørelsen.

Etter kampen får jeg en tekstmelding fra Trio sin trener Are Ulseth. Der står det: «Faen! Eg sto rett attmed og Kristoff vart tatt 80 cm innom: X»

Dermed var årets cupeventyr over, og Rørvik går videre til 32. dels finale.

En liten oppsummering: Laget har gjort en god turnering med 3 GODE kamper. Det er scort 11 mål riktig vei og vi har sluppet inn 4 på 4 kamper.

Surt å gå ut i en kamp der vi spiller mot en motstander som vi føler vi burde slått. Men slik er fotballen, og vi får være fornøyde med mange fine opplevelser med svært kjekke fotballspillere.

Det har vært en fryd å være lagleder med spillere som har holdt alle avtaler og lagt seg i selen for å være best mulig forberedt til kampene.

Nå gjenstår det gøy og moro på andre arenaer enn fotballbanen på onsdag og torsdag før vi reiser hjem til Odda på fredag.

Takk for turen til alle!

 

Referent g16-1 Kåre Frøystein

 

 

Relaterte linker

    G16-1: Julian Brekke flying highhh G16-1: Kaptein Paulsen G14: Fra dagens kamp J14: Såååååå glad J14: Kristin putter nr. 3 J14: Lagbilde J14: Mååååål J14: Kristin gratuleres