Takk Varegg

Etter en spennende lørdag i 3. divisjons avd. 7 er det igjen vi som er foran. Mens vi gjorde jobben mot FKH2 må vi takke Varegg som tok et poeng mot Sotra. Nå mobiliserer fansen mot neste helgs kamp mot Fyllingsdalen 2.

19.10.2014

- Andreas Monsen gjorde en god kamp i dag!

FKH hadde også viktig kamp i tippeligaen og dermed et ungt og friskt lag på motsatt side i FKH 2. Det betyr dermed ikke at det blir enklere, det så vi mot Vard sine 2. ere tidligere i høst.

I dag blir heller intet unntak. "Vi advarte før kampen om et ungt, talentfullt og teknisk FKH lag", sier coach Bjørkevoll. Og han får rett. Ungfolene går ut i 200 og det er gutten vi kjenner fra norske talenter i 2011, Berge Ohm som gir FKH2 ledelsen etter 11 minutter. Det skal ikke gå mange minuttene før det står 0-2, hva er det som skjer? Har ikke våre menn tatt dette på alvor. Det skal gå 20 minutter før vi finner oss selv. Begynner å jobbe for hverandre og det gir resultater. Espen Bjørkevoll sørger for 1-2 mens Martin Paulsen fikser balanse i regnskapet. 2-2 til pause.

50 sek.

Hvilen er over, hva var fokuset i pausen? "Vi går ut i 2. vel vitende om hva som står på spill, og med en god følelse av opphentingen i 1.", sier Bjørkevoll. Og det er tydelig at gutta er klar over hva som står på spill. Rett i angrep, 3-2 (Meling), avspark FKH, bryte ball, rett i angrep, 4-2 (Monsen). 50 sekunder tar det og vi har dette i vår hule hånd. "Det var helt surrealistis" legger Bjørkevoll til.

Odda trygger inn 5-2 ved dagens beste OFK`er, Andreas Monsen, ti minutter før slutt, og vi har gjort vårt.

"Varegg gaven"

For mens vi hadde gjort vårt var det seg også spenning rundt oppgjøret til Sotra. Varegg trenger alle poeng de kan få for å hindre nedrykk. Sotra leder 1-0 til pause, men etter 52 minutter står det 1-1. Det er liv på sosiale medier nå, klokken nærmer seg 17:00, og enda ingen bekreftelse på sluttresultatet. Undertegnede sitter offshore og sender meldinger til kjente og ukjente på Sotra, hvem er der? Hvem kan svare oss? Vi ringer hordalandsfotball, ingen svar, hvem kan svare oss?. "Det ble noen lange minutter i garderoben etter kampen, og jeg kan love deg at jubelen var stor når bekreftelsen kom" sier Bjørkevoll.

Også TV`s Davy Wathne har fått med seg resultatet og postet følgende på Odda FK sin facebookside i går kveld:

Capture.JPG

Oppladningen:

En liten uke til den avgjørende kampen mot Fyllingsdalen 2, hvordan blir uken spør vi Bjørkevoll. "Neste helg blir spennende.Vi møter et Fyllingsdalen-lag som sikkert kommer til å sloss som et skadet dyr for å unngå nedrykk. Motivasjonen vår er heilt sikkert også på topp. Vi må jobbe som vanlig denne uka, senke skuldrene og få fram det vi har vært gode på hele sesongen" avslutter Bjørkevoll.

Og Bjørkevoll har korrekt. Fyllingsdalen 2 kjemper sammen med 4 lag om å beholde den siste plassen, så her blir det blod, svette og tårer, enten de blir Lilla eller Røde. Hvilket mannskap som møter oss vet vi ikke, også Fyllingens 1. lag har kamp samtidig, men har i praksis berget plassen i 2. divisjon. Det kan bety mobiliesering for å berge plassen.

3 scenarioer som gir opprykk.

Regnestykket er enkelt:

1: Vi slår FFK2, opprykk i boks!

2: Vi spiller uavgjort, da er vi avhengig av at Lysekloster tar poeng mot Sotra

3: Vi taper, da må Lysekloster vinne mot Sotra

Setter opp supporter buss

Styreleder Geir Stensland sier til oddafk.no at klubben setter opp supporterbuss. "Det stemmer, vi skal ha et møte i kveld" Vi kommer tilbake med mer info om dette så snart alle detaljer er på plass.

Jarle Øvsthus

 

 

Relaterte linker