Historie

Det var en vår dag i 1992 ei prosjektgruppe startet arbeidet med å danne en storklubb i Odda. OI - Fotball (Odda IL), Sørfjorden IK og Fonna skulle samles til en stor fotballfamilie. Prosjektgruppen hadde flere gode argumenter for sammenslåingen; Det var ikke spillerpotensial for mer enn en klubb, det var problemer med å finne trenere, ledere og dommere, det kunne kjøres felles til kamp. Sponsormessig hadde også næringslivet i Odda uttalt at de var lei av at alle kom for tigge penger.

5.4.2010

Øyvind Stueland (OI) og Tore Matiassen (Fonna) var så sikker og bestemt i sin sak og truet begge med å trekke seg som ledere dersom dette skulle gå i vasken. De hadde begge vært med i hele prosessen som nå hadde både sponsorkroner og flere anleggsplaner.

Avgjørelsen - "Dramatikk i Fonna leiren"

Fredag 30. oktober skulle bli en merkedag for Odda fotballen, da sa årsmøtene til OI og Fonna ja til sammenslåing. Mens OI sitt årsmøte gikk knirkefritt ( 25 for - 1 mot - 2 blank) ble det dramatikk i Fonna leiren. De elles så folketomme årsmøtene i klubben var nå endret seg, hele 60 personer var møtt frem for si sin mening i saken i et årsmøte som varte i hele 6 timer. Her haglet beskyldninger om manipulasjon fra dirigentbordet, og det ble reist mistillitsforslag mot dirigent Erling Årekol.

Tross dette ble det allikevel klart flertall (40 for - 12 mot - 2 blanke) og dermed hadde begge klubbene oppnådd minst 2/3 flertall, som var forutsetningen for sammenslåingen. Fonna tok inn Erling Årekol, Tore Mathiassen og Ingvar Måge inn i det nye interimstyret for klubben. Øyvind Stueland, Bjørn Nilsen og Svein Hermansen fra OI.

Feiringen av Odda Fotballklubb ble lagt til Iris Cafe.
Dermed var det duket for stiftelsesmøte 1. desember 1992. Hele 60 fotballinteresserte møtte frem da avtalen formelt ble spikret. Det tok ikke lang tid før det meste var på plass. Det nye styret med Tore Mathiassen i spissen hadde trenere og ledere til alle lag, draktfargen (rød, kvit og blå) var klar. Økonomisk ble Norzink hovedsponsor. Det var dannet anleggskomite som i første omgang skulle jobbe mot et klubbhus.   Aktuelle bilder kommer!